Coachen met Honden

Honden zijn specialisten op het gebied van non-verbale communicatie. Het is daarom niet verwonderlijk dat zij vaak feilloos aanvoelen hoe je gemoedstoestand is en daarop reageren. Een hond is in zijn communicatie eerlijk, ondubbelzinnig en niet-veroordelend. Een sessie met de hond als coach biedt daarom een veilige omgeving om op praktische en ervaringsgerichte wijze aan de slag te gaan met een hulpvraag. Samen met de hond voert u activiteiten uit en de coacht kijkt hierbij toe en stelt af en toe vragen. Door het teruggeven van de observaties en het stellen van de vragen wordt u gestimuleerd om over uzelf (en anderen) na te denken.

De meerwaarde van een hond tijdens een coachsessie is de primaire en eerlijke reactie die de hond kan geven. Een hond is altijd in het moment zelf en reageert hierdoor op eerlijke wijze. Honden zijn prachtig in staat om (onbewust) gedrag en emoties te spiegelen.

Coachen met honden is geschikt voor iedereen! Bij Kyno Guidance kunnen zowel kinderen als volwassenen zich aanmelden voor een coachsessie. Groepsessies zijn op dit moment niet mogelijk.

KynoGuidance-8921