Over ons

Laat ik eens beginnen met mezelf voor te stellen!

Mijn naam is Marieke en samen met mijn lieve viervoeter en co-coach Keira zal ik de coachsessies bij Kyno Guidance verzorgen. Af en toe hebben wij nog wat extra hulp in de vorm van co-coach in opleiding Floortje.

Marieke

Al van jongs af aan wist ik dat ik heel graag iets met dieren wilde gaan doen. Jarenlang was dierenartsassistente het plan, tot een allergie voor katten roet in het eten gooide. Hierna heb ik mijn plan omgegooid en ben ik verpleegkunde gaan studeren. In de jaren opleiding kwam ik er achter dat ik met name de omgang met mensen zo mooi vond aan het verplegend werk. Ik vond dan ook al snel mijn plek in de psychiatrie, de richting waarin ik ook afstudeerde. Toch bleef het altijd een beetje kriebelen, dat willen werken met dieren. Deze drang werd nog verder versterkt met de komst van Keira in ons gezin. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek toen Pets4Care de opleiding tot “Dog Assisted Coach” aanbood. In de opleiding kon ik zowel mijn liefde voor dieren als ook mijn passie voor het werken met mensen kwijt.

Opleidingen en cursussen

 MBO Verpleegkunde, specialisatie psychiatrie 2007-2011  Mondriaan Onderwijsgroep Leiden
 HBO Verpleegkunde, specialisatie psychiatrie  2011-2014  Hogeschool Leiden  Leiden
 Dog Assisted Coach  2014-2015  Pets4Care  Doorn
 Verdiepingsworkshop “Therapiehonden bij Autisme”  2015  Pets4Care  Doorn


Keira

Keira

Keira is een bruine Australian Labradoodle van 2 jaar oud. Ze is gek op knuffelen, heel empatisch en een echte goedzak. Met haar mooie bruine ogen is ze prachtig in staat om haar boodschap over te brengen aan een coachee.

Floortje

IMG_7400

Floortje is een caramelkleurige, 1-jarige Australian Labradoodle. Floortje werkt “part-time” als co-coach in opleiding mee bij Kyno Guidance, maar haar hoofdtaak is straks moedertje worden van een nestje Doodlepups.